15 Ağustos 2015 Cumartesi

Zeytinyağlı Enginar

Kızçelerimmmm nasılsınız bakalım gerçi bu sıcaklarda nasıl iyi olunur ki dimi:( bu aralar esmiyoo esmiyooo esmiyoooo yanıyom şarkısına takılmış durumdayım youtube esmiyo yazın ve dinleyin :)) bende bugun farklı bir paylaşımda bulunmak istedim malum sıcaklardan dolayı ne ağır yemek yiyesimiz var ne de pişiresimiz bende bu aralar zeytinyağlılara takmış durumdayım hem soğuk soğuk hemde hafif geliyor ağırlık yapmıyor yanii uzun lafın kısası (ne kadar kısaysa :d ) bugun size çok severek yaptığım enginar tarifini vericem hadi sıvayın kolları şimdiden afiyet olsun :*



Malzemeler
  • 4 adet enginar
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet limon
  • 4 yemek kaşığı garnitür
  • 1 yemek kaşığı silme toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Dereotu



Malzemeler
  • 4 adet enginar
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet limon
  • 4 yemek kaşığı garnitür
  • 1 yemek kaşığı silme toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Dereotu

Hazırlanışı
Enginarları bıçak yardımıyla bi kaç delik açalım içininde çabuk pişmesi için ve tencereye alalım üzerini geçecek kadar su koyalım * suyu bol tutalım zararı olmaz faydası olur * daha sonra suyun içerisine kenarda sıktığımız yarım limonu ve unu suya katalım (un*gaz yapmaması için ) enginarlar yumuşacık olana kadar kontrollü pişirelim “Tencerenin ağzını kapatmayın aniden taşabiliyor” :)
İç hazırlığı:
*Enginarlar pişe dururken gelin içini hazırlayalım her enginar için 1 yemek kaşığı garnitür koyuyorum enginar arttıkça bu hesapla ayarlayabilirsiniz!
4 yemek kaşığı garnitüre kalan yarım limonu sıkın üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağ, 1 silme yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuzu ve dereotunu ilave edip karıştırın dolapta enginarlar olana kadar bekletin.
Enginarlar piştikten sonra oda sıcaklığında soğutun soğuduktan sonra iç harcını üzerine koyup dolapta yiyeceğiniz saate kadar bekletin çünkü soğuk yenilmesi gerekiyor Afiyet olsun :)
Not: Enginar yemeği limonu bol daha güzel olur ben ekşi daha çok seviyorum size tarifi en az limon adedi ile yazdım iç harcına 1 adet limon sıkıyorum ama siz sevmeye bilirsiniz o yüzden kontrol ede ede tadarak istediğiniz lezzete ulaşın “.

Evet kızlar Afiyet olsun :) 
Daha çok tarif için nefis yemek tariflerime http://www.nefisyemektarifleri.com/u/Hilal_CaprazKanik/ bu adresten ulaşabilirsiniz :)


2 yorum:

back to top