1 Temmuz 2015 Çarşamba

Bugün Ne Pişirsem Derdine SON!



Günayyydın kızlaarr :)Biliyorum pek günaydınlık bir saat değil ama ben daha yeni kalkıyorum bu aralar çok uyuyorum ya eşimin gittiğini bile duymamışım garibim aç aç gitti :):)Bu arada saat 10:46 ben yazımı paylaşana kadar epey vakit geçer :) Evett Şimdikkk bugün sizlere kendi uyguladığım bir metottan bahsetmek istiyorum.Aslında bu konu biraz ev hanımlarını  ilgilendiriyor:) Hani şu her gün düzennli olarak Off bugun ne pişiricez yaaa, yada off bugun ne pişirsem derdi var ya! heh o benimde çok canımı sıkıyor sabah kalktığım gibi of düşün babam düşün :)
 O yüzden bende haftanın 7 günü düşünmektensee sadecee 1 günü düşünürüm oturup 1 saat düşünürüm daha iiyi dedim:) Nasılll? sadece haftanın 1 günümü yemek yapıcam diye sanmayın öyle bişey yok tabiki bizde Sabancı sülalesinden değiliz anacım :) Ne yazık ki :( 

Neyse o hayalleri geride bırakalım :) Şöyleki bizim burda pazarlar Pazartesi günü kuruluyor , Pazartesileri sebzemi meyvemi alıyorum marketliğimizi yapıyoruz hafta sonuna kadar bitirmeye çalışıyoruz bu döngü hep böyle gidiyor.Bende pazar gecesi alıyorum elime kağıdı kalemiii gün gün ne yemek yapacağımı düşünüyorum.Yani haftalık yemek listesi çıkarıyorum.

Bu bana nasıl bir kolaylık sağlıyor;
1.Ne yemek yapmaya karar verdiysem onun malzemelerini alıyorum gereksiz alışveriş yapmamış oluyorum.
2.Her Gün ne yemek yapsam derdinden kurtulmuş oluyorum ki bu en güzeli:)

 Evet sizde benim gibi oturup haftanın sadece 1 günü düşünüp yemek listesi hazır edebilirsiniz.Çocuğunuz köfte patates mi seviyor onu bir güne koyabilirsiniz.Yemek gününden erken mi istedi o zamanda yemek gününü değiştirebilir Köfte patatesi erken güne alabilirsiniz :)  yada atıyorum Bugün kuru fasulye ,pilav,salata vs.. var yarın için kuru fasulyeyi ,pilavı fazla fazla yaparım yarında yeriz mantığıyla öbür günün yemeklerini de hazır edip o günü kendinize ayırabilirsiniz :) 

Bakalım benim bu haftaki yemek listem neymiş ;


Evet bugün Musakka,yayla çorbası,kurudolma ve cacık var Kolay gelsin ozaman bana şimdidedn :))) 
Haydi kızlar sizde alın elinize kağıt kalemi bugünden başlayın 

Kendinize Çok cici bakın :) Çok çok öptüm :*

Yazımı okuduktan sonra sağ üst köşedeki bu siteye katılın ve takip butonuna yapacağınız bir TIK TIK ile beni çoook mutlu edeceksiniz beni bu mutluluktan mahrum etmeyin lütfen :) :)
Yorumlarınız benim için çok önemli:)

12 yorum:

  1. ayyy kesinlikle benlik aklıma daha önce gelmişti ama yapmamıştım ama bundn sonra yapıcam hakikaten iyi olur bu arada pazar menusu de iyiymiş hep biz mi hazırlıycaz canım bi de onlar bize yemek ısmarlasın ahaha :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende hep düşünüyorum ama bir türlü yapamıyordum 2-3 haftadır uyguluyorum ohh be dedim :D rahatlıkmış gerçekten denemelisin canım benim :) özellikle çalışan bi bayan olarak ;) Pazar günleri aynen izin günüm yemekler ona ait ister pişirir ister pişirtir ben karışmam :D ::):)

      Sil
  2. benimde ne zamandır aklımdaydı iyi fikir bende yapıyım hemde düzenli olmuş olurum ;) ama akşamlara kadar çalıştığım için senin gibi böyle güzel becerikli bi liste çıkarmı benden bilemiyorum :S heralde benim liste sandviç hazırlama, dondurulmuş pizzayı ısıtma fln olur :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım çalışan bayan olunca böyle oluyor bende çalıştığım zaman aynen dediğin gibiydim.Sandivç olsun pizza olsun ne fark eder sonuçta karın doysun ama değil mi? sen zaten çalışarak birde + eve bakarak en büyük fedakarlığı yapıyorsun varsın pizza yiyin çok mu :) ben rahatım ondan böyle liste bakma sen bana :) ama listeyi mutlaka yap ! :)

      Sil
  3. Ben liste hazırlıyordum ama çok boşladım son zamanlarda, bana da sebep olsun bu yazı, teşekkürler^^ bize de uğra arada, sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ozaman listeye devam artık :) uğrarım tabiiki :)

      Sil
  4. benimde ne zamandır aklımda aynı sorun bende de mevcut. işten çıkıp koştur koştur eve gidip bugün ne yapıcam diye düşünüyorum :) sanırım bunu acilen uygulamam lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım seni çok iyi anlıyorum telaş yapacağına hafta sonu bi gün en fazla 20 - 25 dk ayır yap listeni bidaha bütün hafta kafan rahat olsun :)

      Sil
  5. bence de iyi fikir.en zor şey kahvaltı bitmeden aksama ne yapsam diye düşünmek: )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten ya annem evlenmeden önce evliliğin tekk kötü yanı hergün ne pişirsem derdidir gerisi sinek vızıltısı :)derdi:) öyleymiş :)

      Sil
  6. Bunu ben bizimkilere söylüyorum bugün bizde her gün düşünüyoruz ne yapsak ne yesek diye ortak bir yemek bulana kadar düşünülüyor hep :) verdiğin bilgi için teşekkürler:) escisemblog instagramdan takip ediyordum blogunun olduğunu görünce takip etmek istedim :) bende beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım hoşgeldin bende senin takibindeyim :)

      Sil

back to top