2 Nisan 2015 Perşembe

ÇİLEKLİ KEK VE SOS TARİFİ


Selammm kızlaaarrrr :)
Bugün sizlere bu hafta tarifini nefisyemektarifleri.com dan aldığım çilekli kek tarifini paylaşıcam:)
Aslında bu keki mecburiyetten buldum yaptım ama bu kadar lezzetli bu kadar pof pof olacağını hiç tahmin etmemiştim çünkü  içinde ceviz veya işte limon-portakal vbg. şeyler olmayınca pek hoşuma gitmiyor ama eşimin pazardan aldığı çilekler tatsız tussuz olunca yazık günah çöpe atmayım diye tatlı bişiler ararken karşıma bu tarif çıktı.Hadi başlayalım bakalım :)


ilk önce malzemelerimiz ;

.2 adet oda sıcaklığında beklemiş yumurta.
.100 gr tussuz tereyağı (tereyağım tuzlu olduğundan margarin kullandım)
.1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
Not:pudra şekeriniz yoksa rondodan toz şekerinizi bir güzel çekin benim yarım bardak pudra şekerim çıktı üstünü bu şekilde yaparak tamamladım )
.1.5 su bardağı un
.1 paket kabartma tozu
.1 paket vanilya 
.7-8 adet çilek
SOS için
.1 kase çilek (ortalama 6-7)
.1 çay bardağı şeker
.1 yemek kaşığı nişasta
.1 çay bardağı su 



Malzemelerimizi hazırladık şimdi gelelim yapım aşamasına en eğlenceli kısma :)
İlk önce çilekleri hazırlayalım bir kenarda dursun sos için ayırdığımız çilekleri parçlara bölüp ayıralım.Kek için ayırdığımız çilekleri ise bir iki tanesini minik küpler halinde keselim diğer kalanlarını da ortadan iki ye ayıralım çilekleri hallettikten sonra


              

 ilk önce sosu yapıyoruz çünkü kek pişerken onun bi kenarda soğuması lazım bunun için çilekleri küp küp doğruyoruz tenceremize alıyoruz üzerine 1 çay bardağı şeker ve 1 çay bardağı suyun Yarısını! koyuyoruz ve bırakıyoruz kaynamaya 6-7 dk kaynadıktan sonra kalan Yarım çay bardağı suyun içine 1 yemek kaşığı nişastayı koyuyoruz bi güzel sulandırıyoruz ve çilek sosuna katıp karıştırıyoruz 2 dk sonra da ocaktan alın ve blender dan çekin ve sosumuz hazır! :) soğuması için bir kenara koyun.
              

Kek yapımı için;
Yağ ve pudra şekerini kremamsı kıvama gelene kadar çırpın resimdeki gibi daha sonra üstüne 2 yumurtayı ilave edin güzelce yumurtanın sarılığı gidene kadar onuda çırpın daha sonra üstüne un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin mikserle bir güzel çırpın normal keke nazaran daha yoğun bir kıvamı var ve mikseri artık bırakın bir tahta kaşık veya spatula alın elinize ve kek harcının üzerine küp küp minik kestiğiniz çilekleri ekleyin, spatulayla yavaş yavaş gelişi güzel bir iki kere karıştıralım çok karıştırsak çilek rengini harca verebilir ve yağladığımız kelepçeli bir kalıba döküp yayalım ,harcın en üstüne resimdeki gibi 2 ye böldüğümüz çilekleri altını unlayıp yerleştirelim içe çökmemesi için.
                                                

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına koyalım üzeri kızardığında 160 dereceye çekelim fırınınızın pişirme süresine göre bıçakla üzeri kızardığında kontrol edin temiz çıktığında pişmiş demektir benim fırınım çok hızlı pişirdiği için dakika vermem yanlış olur.Keki fırından aldığınızda soğumasını bekleyin soğuduktan sonra üzerine sosu dökün afiyet olsun :)


Not : çilekleri unlamamızın sebebi tabanına inmemesi için ama benim kekim şaşılacak derecede kabardı kek harcı çileklerin üzerini kapladı neden öyle oldu valla bende anlamadım :):D 
 Yazımı okuduktan sonra sağ üst köşedeki bu siteye katılın ve takip butonuna yapacağınız bir TIK TIK ile beni çoook mutlu ediceksiniz beni bu mutluluktan mahrum etmeyin lütfen :) :*

Yorumlarınız benim için çok önemli:)

1 yorum:

back to top