10 Nisan 2015 Cuma

MİNİ KÖSTEBEK PASTA TARİFİ


merhaba kızçeler
Bugün hastayım yemekti ev toplamasıydı derken daha da bitkin düştüm yazamam sandım ama yok rahat dururmuyum kızçelerime çok sevdiğim bir tarifi paylaşayım dedim Tarifimizin adı Minik köstebek pasta 

Malzelerimiz;
Kek için;
 2 yumurta
 2 bardak şeker 
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 bardak süt
 2 su bardağı un 
1 paket kabartma tozu + vanilya
1 paket kakao
 1 çay kaşığı sirke ( olmasa da olur)

 İlk önce 3 dk da olan pudingi ( ben muzlu yaptım ) 5 bardak sütle çırpın. Kremsantiyide ayrı kapta çırpın ve dolaba kaldırın.
 Kek için şeker ve yumurtayı mayonez kıvamına gelene kadar çırpın sıvı yağ ekleyip özleşene kadar çırpmaya devam edin ve sırayla süt, kabartma tozu + vanilya, unu, kakao varsa sirkeyi ekleyip güzelce karıştırırım ve yuvarlak tepsiye dökün (41×41)her yerin eşit kalınlıkta olması için spatula yardımıyla düzeltin.



180 derecelik fırında altüst turbo ayarıyla pişirin benim fırınım çabuk pişirdiği için 5 6 dk da aldım ama siz kürdanla kontrol edersiniz. Piştikten sonra soğumaya bıraktım soğuduktan sonra klasik su bardağıyla kesin (kalabalık için yaptığımda çay bardağıyla kesiyorum ) kalan parçaları rondadan un gibi olana kadar çekin.
Veee kremaları dolaptan alma vakti ayrı olan iki kremayı birleştirip mikserle bütünleşene kadar çırptım kestiğiniz parçaların üstüne spatula yardımıyla koyun ne çok ne az. Daha sonra kırıntıları da üstüne yapıştırın ve elinizle kubbe şeklini verin afiyet olsun :) şimdiden ellerinize sağlık :)

Not: aynı tariften ayrı 4 tarif oluyor 1. Köstebek pasta 2. Süt dilimi (2 dikdörtgen kekin arasına krema ) 3. Halley(2 yuvarlak kekin arasına krema) 4. Eti puf (yuvarlak dilimin üstüne sadece krema üzerine pasta süslemeleri yada Hindistan cevizi ) *dilerseniz ıspanak püresiyle ıspanaklı yada gıda boyasıyla da renkli olabilir )

KOLAY GELSİN :)



KENDİNİZE ÇOK CİCİ BAKIN :)

Yazımı okuduktan sonra sağ üst köşedeki bu siteye katılın ve takip butonuna yapacağınız bir TIK TIK ile beni çoook mutlu edeceksiniz beni bu mutluluktan mahrum etmeyin lütfen :) :)
Yorumlarınız benim için çok önemli:)




3 yorum:

  1. Eti puf gibi görünüyo:) afiyetler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım aynı tariften eti puf ta yapılıyor :)

      Sil
  2. çok cici olmuşlar bir ara tadına bakarız

    YanıtlaSil

back to top